Un cos d’edat avançada necessita més repòs, i també genera menys energia, la vitalitat i l’agilitat no són les mateixes. Per això, un plantejament enfocat en la recuperació i el descans és adient per què ens enfoquem en donar una empenta a allò que al cos més li costa, cosa que veurem repercutida en la qualitat de vida diària.

Apropar-s’hi amb tècniques més subtils i energètiques ajuda al cos a relaxar-se, gràcies al treball que es fa a nivell de sistema nerviós amb moviment suaus i delicats a la vegada que també s’està fent feina tot i utilitzar molta menys força i manipulacions.

Les tècniques que s’utilitzen porten el cos a activar els mecanisme de repòs (sis. Parasimpàtic). Això ens ajuda a propiciar l’escolta interna on el cos passa a “actualitzar-se”, veient a on i per què és millor dirigir l’energia, quines tensions són innecessàries o quines parts requereixen d’un procés de recuperació. Podriem dir que acompanyem al cos cap a aquelles coses que més necessita: recuperar i descansar per poder tenir un dia a dia més fructífer.