Iniciar-se en rutines d’estiraments i descàrrega muscular.

Quan ens decidim a voler posar un granet de sorra pel propi benestar i busquem alguna sèrie senzilla d’estiraments o postures (asana, inspirades en tècniques orientals com el ioga), és important entendre el següent:

  • Senzill no vol dir “de qualsevol manera”.
  • L’atenció, la precisió i unes pautes bàsiques són imprescindibles si no ens volem lesionar i si es volen obtenir resultats.
  • No s’hi ha de dedicar ni molt de temps ni molt d’esforç; senzillament escollir unes rutines que per dificultat i temps se’ns ajustin, no cal exigir-se de més. Hi dediquis el temps que hi dediquis la atenció ha d’estar enfocada exclusivament al treball a fer.

Un cop tenim clar les pautes anteriors, podem escullir rutines “generals”, però buscar professionals que ens ajudin a avaluar quines són les zones que treballen més o castiguem més i per tant necessiten una cura més freqüent, és el més assenyat. D’aquesta manera ens assegurem un diagnòstic encertat i estar segur que les rutines que ens proposen, són les adequades per nosaltres i les assimilem correctament.

En el pròxim post aprofundirem en el com estirar, en el tipus d’atenció que hi hem de posar i a on l’hem de posar.

 

Per qualsevol dubte, consulta o senzillament ganes de compartir us podeu posar en contacte via mail o fent una trucada al 608 043 960 i demanar per l’Aina.