Sabeu, pares i mares, com els petits, i no tant petits, de casa gestionen les seves emocions i sentiments?

Fins al voltant dels primers 20 anys de vida és quan es produeixen els canvis i evolucions més grans en el cos i la ment de les persones. Dins aquest llarg període podriem fer moltes subdivisions marcades per les diferents etapes de creixement. Però sense necessitat d’entrar a molta profunditat, podem entreveure d’una manera senzilla i ràpida com hi ha un abans i després marcat per l’inici de l’adolescènica. Mentre que aquesta última etapa, l’adolescència, el protagonisme se l’emporta el rebombori hormonal i la percepció d’un mateix, és a dir la creació de la pròpia identitat, la primera d’alguna manera és més bàsica, on els processos de desenvolupament físic o mental són igual de rellevants, però la consciència sobre un mateix i les seves emocions o sentiments no esta tan present.

Els nens tenen emocions, és clar, però no són conscients d’elles ni tenen els mecanismes per poder-les gestionar, no tenen els recursos que tenim els adults. No només els costa entendre-les sinó també parlar-ne. Això fa que siguin més vulnerables davant situacions incòmodes, doloroses o díficils per ells. Les pateixen, però sovint no saben què els hi passa, ni què fer per sentir-se millor.

Prendre flors de bach els ajuda a desencallar aquelles emocions que, tot hi surgides per situacions concretes, els afecta en l’estat d’ànim i de vegades de manera permanent.  També els ajuda a afrontar millor canvis important en el seu entorn proper, alleugerint-los emocionalment.

Val a dir que la presa d’esències florals és totalment innocua, i per tant ideals per als nens i nenes.

 

Per qualsevol dubte, consulta o simplement ganes de compartir us podeu posar en contacte amb mi via mail o fent una trucada al 608 043 960, demana per l’Aina.