No és fàcil empatitzar amb les persones que pateixen fibromialgia. Fer-se una idea del que representa viure amb dolor, de forma permanent, sense haver-ho viscut és pràcticament impossible. Entendre que el dolor no només és dolor físic sinó també esgotament mental, emocional i anímic, provocat en gran part per què no es deixa de sentir dolor ni un instant, no és gens fàcil ni tan sols si ens esforcem en imaginar-ho, oi?

Sens dubte hi ha un abisme de comprensió entre les persones que no tenen fibromialgia i les persones que sí la pateixen, i a l’inversa.

També és díficil pels qui la pateixen entendre la importància de “forçar-se” a crear nous hàbits, noves rutines o activitats per senzilles o petites que siguin, precisament per sortir d’aquesta inèrcia mental. Una inèrcia a la que han arribat degut, com deiem, a la convivència obligada amb el dolor que també els manté en un cercle viciós d’abatiment, desgana i depressió.

El massatge teràpeutic i les tècniques energètiques són beneficioses a més d’agradables, ja que el nivell de percepció de dolor és alt, és un dolor omnipresent. Treballar sobre el sistema nerviós ajuda a allegerir aquest dolor. També el treball energètic afavoreix a millorar el cansament, a sentir-se amb més energia, amb més força. Un cos que permenentment sent dolor, és un cos cansat, i també està esgotat mentalment. Per això recuperar una mica de força i d’energia és necessari per fer el dia a dia més suportable.

L’esgotament mental i físic sostingut en el temps que pateixen les persones amb fibromialgia acaba per ser un simptoma més i a la vegada agreuja el dolor que ja de per si tenen. Dificulta mantenir-se positiu i optimista en el dia a dia, cosa que acaba per generar un espiral del que és difícil sortir-ne.

Poder recuperar un espai intern de calma i tranquil·litat, de cert alleugerament del dolor, augmentar el nivell d’energia, i per tant la sensació de força i capacitats del dia a dia, és tant o més rellevant que treballar en la recuperació muscular o esquelètica que la fibromialgia pot generar en el cos.

Per qualsevol dubte, consulta o senzillament ganes de compartir us podeu posar en contacte via mail o fent una trucada al 608 043 960 i demanar per l’Aina.