Sovint sembla que no tenim una idea prou encertada respecte al nostre cos i a la seva evolució. Tenir-ne consciència ens ajudaria a comprendre l’atenció, prevenció i cura que necessita per poder-ne gaudir en la seva màxima expressió el màxim temps possible.

Tots ens n’adonem del pas del temps i la repercusió que té en el nostre organisme. L’envelliment és una realitat, i si comparessim el nostre cos amb una planta, podriem dir que passem per un període de creixement fins que arribem a l’esplendor del funcionament dels nostres sistemes. Fins aquí, tot és tendre, acabat d’estrenar, fort i valent, enèrgic. Seguidament ve un període de maduresa on segueix la força, energia i empenta, potser més mesurada, però el cos segueix responent bé als cops i obsacles pels que passa. És el període on les plantes donen el millor de sí mateixes, els millors anys per recolectar-ne els fruits.  Passada aquesta etapa, l’energia ja no és tanta, la força tampoc, sembla que l’experiència i la veterenia i també el desgast fan mella, ja no hi ha la novetat ni tampoc la mateixa capacitat de recuperació.

I és així: hi ha tot un creixement fisiològic, un estancament i un posterior envelliment. Però hi ha més a part d’això. També hi ha la vida que vivim. I com ens afecta, psicològica, emocional i per tant, físicament. Que en el primer terç o la primera meitat de la nostra vida no siguem consicent a nivell físic de com marquen les experiències viscudes (amb el corresponent component emocional) no vol dir que no ho facin. Quan apareixen els primers dolors, les primeres dolències més o menys sèries, no és que surtin com bolets, la majoria porten un període de temps cultivant-se, fent-se a foc lent.

D’aquí la importància d’agafar consciència que és important aprendre hàbits saludables pel nostre organisme tant aviat com es pugui, i no perdre’ls. Fer un manteniment, ser conscient de quins són els moviments o posicions més repetitius que fem, i intentar compensar-los a diari, pot ser un bon començament.

 

Per qualsevol dubte, consulta o simplement ganes de compartir us podeu posar en contacte amb mi via mail o fent una trucada al 608 043 960, demana per l’Aina.