Per què estirar?

Sé que la paraula “estirament” ens és molt familiar i a vegades dóna la sensació que potser fins hi tot ens sona una mica avorrida. I la veritat, és que com es plantegen els estirament a dia d’avui és normal que no ens facin saltar d’alegria, potser al contrari és quelcom que evitem o fàcilment oblidem.

En definitiva, què pot aportar de significatiu estirar en el nostre dia a dia? Doncs estirar sense consciència, temps i atenció, potser no massa res destacable, però com un exercici en sí mateix amb les pautes i actitud adequades pot ser una eina senzillíssima, a l’avast de tot@s, i eficaç per combatre els dolors diaris deguts a les rutines posturals que tenim. M’explico:

No ens ve de nou la idea de rutines posturals oi? Tot@s qui més qui menys tenim feines que ens obliguen a passar hores en les mateixes postures, per tant vol dir que hi ha postures que no només repetim a diari sinó que les sostenim durant períodes de temps llarg. En què es converteix això? Doncs el cos ho té clar: ho converteix en postures automàtiques, que reproduïm sense pensar-ho (per això hi ha qui té les espatlles encongides o encorbades endavant, qui pateix de lumbars, cervicals, qui sovint té ciàtiques, etc)

Per molt que ens cuidem i anem un cop al mes al fisioterapeuta o a l’osteopata, a vegades la rutina segueix tenint prou força com per no poder acabar corregint mai l’origen de les nostres molèsties.

Però i si treballéssim uns minuts diàriament per compensar i corregir la nostra postura “automàtica”? Si sabem quins són els estiraments correctes per nosaltres, podem generar un canvi real en la nostra postura, el cos deixarà de molestar i ens sentirem més lliures d’acció i pensament.

Per qualsevol dubte, consulta o senzillament ganes de compartir us podeu posar en contacte via mail o fent una trucada al 608 043 960 i demanar per l’Aina.